Acasă Diverse Ingredientul din bucătărie care ține țânțarii la distanță

Ingredientul din bucătărie care ține țânțarii la distanță

0

Cum poți să ții țânțarii la distanță cu doar un singur ingredient pe care cu siguranță îl ai în bucătărie? Poți să faci să dispară problema ta din sezonul cald. Despre ce este vorba și cum trebuie să procedezi?

Ingredientul din bucătărie care ține țânțarii departe. Cum să-l folosești?

Sezonul cald vine cu multe bucurii, dar și cu o serie de lucruri care creează disconfort precum temperaturile mari sau gândăniile și țânțarii, transmite SafeNews.md cu referire la playtech.ro.

Poți să fii atent și să apelezi la câteva trucuri cu ajutorul ingredientelor naturale cu care să lupți împotriva acestora.

Oamenii sunt predispuși la mușcăturile de țânțari, în special dacă locuiesc aproape de o apă dulce.

Acest lucru se pretrece din cauza unei combinații de miros corporal, căldură și umiditate, iar diferite specii de țânțari preferă bacteriile și transpirația.

În timpul acesta sunt altele care sunt atrase de dioxidul de carbon și anumite miresme specifice ale mâinilor.

Este util să-ți faci câteva alifii simple care să te ajute în această luptă. Poate nu știai, dar scorțișoara este mai mult decât un condiment delicios.

Uleiul de scorțișoară poate să distrugă ouăle țânțarilor și poate acționa astfel ca un agent de respingere împotriva insectelor ajunse la maturitate.

Cum să faci asta? Amestecă 1/4 linguriță (sau 24 picături) de ulei pentru fiecare 120 ml de apă pentru a forma o soluție diluată cu o textură fină.

Pulverizează lichidul pe piele și în jurul casei pe tapițerii sau plantele din apropierea ta.

Trebuie să ai mare grijă pentru că o scorțișoara poate irita pielea, așa că nu trebuie să exagerezi.

Alte lucruri care te ajută sunt: ulei de eucalipt, lavandă, cimbru sau ulei de neem.

Atenție la insecte!

Din păcate, virusul West Nille a fost transmis de țânțari și a reușit deja să ucidă șase oameni în ultimele trei luni, iar alte peste 50 de persoane suferă de meningite și meningo-ecefalite.

Autoritățile susțin că din cauza ploii au fost dificultăți în operațiunile de distrugere a țânțarilor.

”Pentru ca infecţia să se răspândească la om este suficientă o singură înţepătură a unui ţânţar infectat. Virusul West Nile atacă meningele, adică învelişul creierului. Dacă pacientul primeşte tratament în timp util, nu vor rămâne nici un fel de sechele.

În caz contrar, se poate ajunge chiar la deces. Mai vulnerabile sunt persoanele în vârstă şi cele care au afecţiuni neurologice. Infecţia cu virusul West Nile se transmite doar prin înţepătură de ţânţar şi nu există un vaccin împotriva lui”
dr. Ioan Viorel Penţea, de la Colegiul Medicilor Veterinari Sibiu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.