Acasă Justiţie INFOGRAFIC // Ce date și informații trebuie să fie deschise și care...

INFOGRAFIC // Ce date și informații trebuie să fie deschise și care ar trebui protejate în hotărârile judecătorești

0

Numele judecătorului, al infractorului, al avocatului, procurorului sau al executorului judecătoresc, denumirea companiilor, dar și suma mitei într-o cauză penală de corupție nu pot fi ascunse în hotărârile judecătorești publicate. Ceea ce trebuie de protejat, spun experții Centrului de Resurse Juridice, ține de adresa de domiciliu, locul și data nașterii, numărul de telefon, codul numeric personal. De asemenea, nu trebuie să fie făcute publice informația despre starea de sănătate a persoanei, datele bancare, numărul de înmatriculare al automobilului, codul de asigurare medicală și alte date cu caracter personal.

Mai multe detalii despre informația care trebuie să fie publică într-o hotărâre judecătorească și cea cu caracter personal care trebuie să fie protejată se conțin într-un infografic elaborat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

anticorupție.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.