Acasă Extern Incendiu la o stație de pompieri: Clădirea nu avea alarme

Incendiu la o stație de pompieri: Clădirea nu avea alarme

0

O stație de pompieri de ultimă generație din vestul Germaniei, finalizată anul trecut la un cost de zeci de milioane de euro, a fost distrusă în întregime de un incendiu, deoarece nu fusese echipată cu un sistem de alarmă.

Orașul Stadtallendorf a dezvăluit cu mândrie noua clădire cu mai puțin de un an în urmă, dar în dimineața zilei de miercuri, serviciile de urgență au fost alertate cu privire la un incendiu care a început într-un vehicul înainte de a se răspândi rapid în întreaga clădire, transmite SafeNews.md cu referire la adevarul.ro.

Aproximativ 170 de pompieri s-au luptat cu flăcările, inclusiv membri ai brigăzii locale de pompieri voluntari, în timp ce flăcările de 10 metri se ridicau de pe acoperișul stației.

Nu s-au înregistrat răniți, deși 10 autospeciale au fost distruse. Potrivit sursei citate, clădirea nu avea sistem de alarmă care să anunțe dezastrul.

Pompierii care au ajuns la fața locului au fost emoționați la realizarea că propria lor stație a fost mistuită de flăcări.

„Este un coșmar pentru un pompier. Nimeni nu își dorește să stingă propria stație de pompieri”, a declarat inspectorul de pompieri al districtului, Lars Schäfer, pentru mass-media germană, adăugând că valoarea pagubelor este estimată între 20 și 24 de milioane de euro.

Când stația a fost inaugurată, ziarul local, Oberhessische Presse, a descris-o ca fiind „modernă, inovatoare și de ultimă generație”.

Dar Schäfer a spus că nu era cerință legală să aibă un sistem de alarmă, deoarece aparținea municipalității locale și era clasificată ca o clădire care găzduiește echipamente, nu ca o stație de pompieri.

Norbert Fischer, președintele Asociației Pompierilor din Statul Hesse, a cerut o revizuire urgentă a legislației.

Un purtător de cuvânt al municipalității a declarat că un zid de protecție împotriva incendiilor a împiedicat flăcările să se răspândească într-o aripă separată a clădirii.

Cauza incendiului trebuie încă stabilită, dar raportările inițiale sugerează că un încărcător de baterii s-ar fi supraîncălzit.

Schäfer a spus că, din motive de siguranță, precum și pentru moralul local, clădirea trebuie reconstruită cât mai repede posibil. Dacă o viitoare structură va fi dotată cu un sistem de alarmă împotriva incendiilor va fi o chestiune de discuție, au declarat oficialii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.