Acasă Extern Încă un om atacat de urs în România. Victima, un bărbat de...

Încă un om atacat de urs în România. Victima, un bărbat de 43 de ani, a ajuns la spital cu multiple răni provocate de animal

0

Un bărbat a fost rănit, luni, după ce a fost atacat de un urs în judeţul Bistriţa-Năsăud, și a fost internat la spital cu multiple leziuni la nivelul toracelui și a picioarelor. De această dată, atacul s-a produs în raza localității Sântioana, iar victima a fost preluată și transportată la spital de un echipaj SMURD, scrie ziua.md.

„Pacientul este stabil hemodinamic și respirator, conștient, cooperant și prezintă multiple leziuni la nivelul toracelui și membrelor inferioare. Va rămâne internat la Secția Chirurgie generală pentru supraveghere și tratament de specialitate”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al spitalului pentru presa din România.

Primarul comunei Mărişelu, Horea Petruţ, a precizat pentru AGERPRES că bărbatul rănit este un localnic din Sântioana care, din primele informaţii, ar fi mers să îşi îngrădească un teren agricol cu gard electric, moment în care a fost atacat de o ursoaică cu doi pui.

Acest incident are loc la puțin timp după ce o tânără, în vârstă de 19 ani, a fost atacată de un urs pe un traseu montan din apropierea stațiunii Bușteni, județul Prahova. Fata în cauză a fost găsită moartă, iar animalul a fost împușcat. Cazul îngrozitor s-a petrecut pe traseul Jepii Mici, din Bucegi.

În data de 15 iulie, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege referitor la măsurile de gestionare a populaţiei de urşi. Documentul se referă la prevenirea atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor cauzate de urs. Astfel, pentru anii 2024 şi 2025, a fost aprobată vânarea a unui număr de 426 exemplare. Potrivit unui studiu realizat specialiști, în România există între 7.400 şi 8.500 de urşi bruni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.