Acasă Politic Ilan Șor, despre cele 9 milioane primite de la UE pentru cumpărarea...

Ilan Șor, despre cele 9 milioane primite de la UE pentru cumpărarea complexelor antiaeriene cu rază scurtă: „Fondul European pentru Pace atrage consecvent Moldova în război”

0

Uniunea Europeană va achiziționa pentru Moldova complexe antiaeriene cu rază scurtă de acțiune în valoare de 9 milioane de euro. În acest sens, liderul blocului ”Victorie” Ilan Șor, a veni cu un mesaj, pe reșetele sale de socializare, precizând că „Fondul European pentru Pace atrage consecvent Moldova în război”.

Pe site-ul Fondului European pentru Pace se menționează că UE „se străduiește să ofere Moldovei tot sprijinul necesar pentru a face față problemelor cu care se confruntă în urma războiului agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei”. Tot acolo este indicat că Fondul European pentru Pace a alocat în total 137 de milioane de euro forțelor armate ale Moldovei.

„Țara noastră neutră este împinsă în conflict armat. Nu așteptați integrarea în economia sau agricultura europeană. În realitate, este vorba doar de atragerea țării în conflicte militare. Bruxelles-ul nu se lasă așteptat”, a declarat liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor.

În acest sens, politicianul a adăugat că Sandu va plăti acești bani „cu sănătatea și viețile moldovenilor”.

Menționăm că autoritățile de la Chișinău nu au comentat poziția lui Șor.

SafeNews.md precizează că sprijinul financiar este acordat țării noastre în cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF).

Ministerul Apărării precizează că acest nou pachet este parte a unei cooperării mai largi cu UE în domeniul apărării și vine în contextul solicitării Republicii Moldova, având la bază evaluarea riscurilor și amenințărilor în contextul războiului din Ucraina și al efectelor acestora asupra securității naționale.

Noul sprijin presupune achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană care urmează să fie contractate, achiziționate și livrate potrivit unui grafic agreat cu UE.

Livrarea echipamentelor către Armata Națională va fi precedată de un acord între UE și Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura conformitatea cu cerințele și condițiile Instrumentului European pentru Pace.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.