Acasă Politic Igor Grosu: Contrabanda cu ţigări are loc sub patronajul lui Dodon

Igor Grosu: Contrabanda cu ţigări are loc sub patronajul lui Dodon

0

Deputatul PAS Igor Grosu a calificat neprezentarea în Parlament a deputaţilor din PSRM şi Partidul Şor, la şedinţa de luni, ca fiind „o fugă ruşinoasă”. În cadrul şedinţei, urma să fie discutat un singur subiect – audierea ministrului de Interne, Pavel Voicu, în rezultatul moţiunii simple depuse de către deputaţii Platformei DA asupra activităţii MAI, transmite SafeNews.md cu referire la Adevarul.ro.

Igor Grosu a precizat că printre întrebările ce urmau să fie adresate ministrului de Interne era „răpirea cetăţenilor R. Moldova de către NGB-ul din Transnistria”.

„Alt subiect important ţine de contrabanda cu ţigări. Acest fenomen ruşinos pentru R. Moldova, ţară cu dorinţa de a se integra în spaţiul european, a ajuns la recordul de pe timpul lui Plahotniuc”, a menţionat Igor Grosu.

Potrivit lui, contrabanda cu ţigări are loc „sub patronajul lui Igor Dodon, iar Pavel Voicu asigură acoperire”. Deputatul a subliniat că din cauza contrabandei cu ţigări, numai în anul 2020, au fost aduse prejudicii bugetului de stat de cel puţin 1 miliard de lei.

O altă întrebare care trebuie să fie adresată lui Pavel Voicu ţine de intrarea în ţară, în perioada primului şi celui de-al doilea tur de scrutin, a autorităţii criminale Gheorghe Orlov, anunţat în căutare internaţională, dar care, potrivit deputatului, a intrat şi a ieşit nestingherit din Moldova.

„Subalternii domnului Voicu nu au intervenit nicicum. Măcar nu l-au întrebat „cu ce ocazie veniţi acasă?”. Ştim că acest personaj din lumea interlopă a venit special pentru a face presiuni pe unul dintre concurenţii electorali în favoarea lui Igor Dodon. Acest cetăţean a părăsit teritoriul R. Moldova şi a fost reţinut ulterior de autorităţile ucrainene”, a mai spus Grosu.

Mai mult, potrivit lui Grosu, doi subalterni ai ministrului de Interne, înainte de alegeri l-ar fi vizitat în penitenciar pe „Makena”, o altă autoritate criminală, pentru a discuta cu acesta cum să fie mobilizaţi deţinuţii ca aceştia să-l voteze pe Igor Dodon.

Grosu spune că a mai vrut să-l întrebe de Voicu despre afacerile sale: „Ceva timp în urmă, domnul Voicu a înregistrat o companie de pază, PSG, care într-un mod miraculos a ajuns să presteze servicii de pază la MoldovaGaz, care este condusă de un alt fruntaş al PSRM. Fondator la această companie este domnul Voicu şi încă câţiva subalterni de-ai lui”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.