Acasă Sport Halterofilul Marin Robu se va antrena alături de cel mai titrat sportiv...

Halterofilul Marin Robu se va antrena alături de cel mai titrat sportiv din lume

0

Înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, halterofilul Marin Robu se va antrena alături de cel mai titrat sportiv din lume la această probă. Elevul lui Sergiu Crețu va pleca într-un cantonament în Georgia, unde se va pregăti în aceeași sală cu Lasha Talakhadze, de două ori campion olimpic și de șapte ori campion mondial.

„Poți învăța multe lucruri privind un sportiv în timpul procesului de pregătire, în special cum începe și efectuează antrenamentul. Deci, sunt multe lucruri pe care le voi avea de învățat. Cine știe, poate și el va învăța ceva de la mine”, a spus halterofilul Marin Robu, scrie tvrmoldova.md.

Marin Robu va pleca, în următoarele zile, în Georgia, pentru o serie de antrenamente. Sesiunea finală de pregătire va avea loc în Republica Moldova, după care sportivul va pleca la Paris și va lupta pentru o medalie.

Elevul lui Sergiu Crețu a concurat și la Olimpiada de la Tokyo, unde a ocupat locul opt în clasamentul general.

„S-a făcut un lucru enorm cu el. I-am atras atenția asupra greșelilor pe care le-a comis și acum ar trebui să bifeze un rezultat mai bun decât la Tokyo”, a menționat antrenorul Sergiu Crețu.

„De la fiecare competiție, fie Campionat European sau cel Mondial, am adus medalie. Sper ca de această dată să avem o performanță mai bună, dar nu vreau să fac așteptări. Desigur că mă aștept la mai mult”, a spus halterofilul Marin Robu.

„Nu facem o prognoză. Cunoaștem nivelul de pregătire, dar competiția va arata cine este mai bun și ce loc îl reprezintă”, a declarat președintele Federației de Haltere din Republica Moldova, Antonio Conflitti.

De menționat că unicul medaliat cu aur olimpic în proba haltere din istoria Republicii Moldova este Tudor Casapu. Sportivul a reușit performanța remarcabilă în 1992, când a concurat la Barcelona.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.