Acasă Politic Guvernul contează pe implicarea activă a diasporei în procesul de aderare la...

Guvernul contează pe implicarea activă a diasporei în procesul de aderare la UE

0

Guvernul construiește o Moldovă Europeană cu sprijinul tuturor cetățenilor și contează pe implicarea activă a diasporei în acest proces. Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre acest lucru unui grup de moldoveni stabiliți în Statele Unite ale Americii, cu care s-a întâlnit la New York. Șeful executivului a subliniat că schimbările dorite pot fi obținute doar împreună, transmite IPN.

Premierul a evidențiat succesele pe care le obțin cetățenii moldoveni la mii de kilometri de casă. „Sunteți adevărații ambasadori ai Republicii Moldova și contăm pe implicarea voastră în promovarea țării noastre și a oportunităților de investiții pe care le oferim”, a afirmat Dorin Recean.

În cadrul vizitei sale la New York, unde participă la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, prim-ministrul Dorin Recean a avut o discuție și cu secretarul general al ONU, António Guterres. Premierul a subliniat sprijinul pe care ONU îl acordă Guvernului Republicii Moldova  atât în procesul de aderare la Uniunea Europeană, cât și în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. „Când suntem uniți, suntem mai puternici, iar acest lucru se reflectă în numeroasele proiecte pe care le implementăm împreună, fie că este vorba de modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru oameni, fie de gestionarea crizei refugiaților, provocată de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat șeful executivului de la Chișinău.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.