Acasă Extern Grupul PPE din Parlamentul European face apel la UE să nu recunoască...

Grupul PPE din Parlamentul European face apel la UE să nu recunoască alegerile din Rusia

0

Grupul Popularilor Europeni, cea mai mare familie politică din Parlamentul European a cerut UE să nu recunoască alegerile din Rusia, potrivit comunicatului oficial, remis CaleaEuropeană.ro.

„Ceea ce s-a întâmplat în Rusia pe 17-19 septembrie nu au fost alegeri. Rușilor li s-a furat posibilitatea de a avea un cuvânt de spus și de a alege liber destinul țării lor. Grupul PPE face apel la UE și la statele sale membre să nu recunoască acest vot”, au declarat eurodeputata Sandra Kalniete, vicepreședinta Grupului PPE responsabilă pentru Afaceri Externe, și eurodeputatul Andrius Kubilius, purtătorul de cuvânt al Grupului PPE pentru Rusia.

„Faptul de a nu permite candidaților opoziției să candideze, de a persecuta presa liberă, de a introduce 3 zile de vot, de a nu permite observatorilor internaționali din partea OSCE/ODHIR să vină să observe alegerile arată cât de mult se teme Kremlinul de poporul rus”, au subliniat ei.

„În timpul celor 3 zile de vot, au fost raportate numeroase încălcări grave. Sistemul electronic de vot a fost utilizat de regim pentru a modela rezultatele finale ale votului, fără niciun control independent, în special în circumscripțiile electorale din Moscova. Alegerile s-au desfășurat într-o atmosferă de intimidare și de reducere la tăcere a oricăror voci critice. Iar rezultatul, care este rezultatul unei manipulări fără precedent, pare să fie substanțial mai rău decât în 2016. Acest lucru slăbește grav legitimitatea guvernării lui Vladimir Putin”, au subliniat Kalniete și Kubilius.

„Ceea ce a avut loc în Rusia este total diferit de ceea ce toată lumea poate vedea în diferite țări democratice, inclusiv în Ucraina vecină, unde autoritățile ucrainene nu se tem să organizeze alegeri transparente și corecte. Dacă alegerile din Lituania, Letonia sau orice alt stat membru al UE ar fi fost organizate într-un mod atât de rușinos, așa cum s-a întâmplat în Rusia, acele alegeri ar fi fost numite ilegitime”, au conchis ei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.