Acasă Social Grupul german Südzucker AG va continua să investească în Moldova, în ciuda...

Grupul german Südzucker AG va continua să investească în Moldova, în ciuda problemelor cauzate de seceta din acest an

0

Investitorul german Südzucker AG, cel mai mare producător de zahăr din Europa și compania-mamă a Südzucker Moldova, își reafirmă sprijinul ferm pentru Republica Moldova, în ciuda provocărilor cauzate de seceta severă din acest an.

Grupul german este unul dintre cei mai mari investitori în sectorul industrial și agricol al țării. În ciuda provocărilor economice din acest an, compania își menține angajamentul față de fermierii din Moldova, contribuind atât la dezvoltarea economică, cât și la securitatea alimentară prin asigurarea unei producții constante de zahăr.

„De la începutul prezenței noastre aici, am investit peste 100 milioane de euro în Republica Moldova. Asta înseamnă atât locuri de muncă, cât și contribuții substanțiale la bugetul de stat. Chiar dacă ne confruntăm cu provocări mari, 60% din roada de sfeclă de zahăr fiind compromisă, Südzucker AG rămâne alături de Republica Moldova și va continua să investească în această țară. Sprijinul pentru Moldova rămâne ferm, iar susținerea industriei locale și a fermierilor – o prioritate”, a declarat Dr. Rainer Schechter, CEO Divizia Zahăr din Germania.

Cele 100 milioane de euro investiți în ultimii 20 ani au contribuit la crearea de locuri de muncă, transfer de tehnologie și know-how, aducerea inovațiilor pe piața locală, precum și la susținerea bugetului de stat prin taxe și impozite. Grupul furnizează produse de calitate, sprijină producția autohtonă și are un impact semnificativ asupra economiei și societății.

Südzucker AG este cel mai mare producător de zahăr din Europa, având o prezență globală în industria alimentară și o tradiție îndelungată în susținerea agriculturii sustenabile. Fondată în 1926, compania are în jur de 20 de mii de angajați și produce peste 4 milioane de tone de zahăr anual.

Südzucker Moldova este liderul incontestabil în producția de zahăr din Republica Moldova, cu o experiență de 23 ani pe piața locală. Parte a grupului internațional Südzucker AG, compania se distinge prin calitatea superioară a produselor sale, utilizarea tehnologiilor moderne și angajamentul față de practici agricole sustenabile. Südzucker Moldova colaborează îndeaproape cu fermierii locali, sprijinind dezvoltarea agricolă și contribuind semnificativ la economia țării.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.