Google a acceptat să plătească 1,375 miliarde de dolari într-o înțelegere de principiu încheiată cu statul Texas cu privire la acuzațiile de încălcare de către companie a confidențialității datelor utilizatorilor, a anunțat procurorul general din Texas, Ken Paxton, potrivit Reuters.
Acordul soluționează două procese care au vizat trei produse Google pentru presupusa încălcare a legilor texane privind protecția consumatorilor, scrie hotnews.ro.
„În Texas, Big Tech nu este mai presus de lege. Timp de ani de zile, Google a urmărit în secret mișcările oamenilor, căutările private și chiar amprentele lor vocale și geometria facială prin intermediul produselor și serviciilor sale. Am ripostat și am câștigat”, a spus Paxton într-o declarație.
Detaliile înțelegerii nu au fost dezvăluite. Procurorul general din Texas nu a precizat cum vor fi folosiți banii.
Google a afirmat că acordul soluționează reclamațiile referitoare la Incognito, istoricul locațiilor și acuzațiile legate de biometrie. Compania nu a recunoscut nicio faptă ilicită.
„Aceasta soluționează o serie de reclamații vechi, dintre care multe au fost deja soluționate în altă parte, referitoare la politicile de produs pe care le-am schimbat de mult timp”, a declarat José Castañeda, purtător de cuvânt al Google.
„Suntem încântați să le lăsăm în urmă și vom continua să integrăm controale solide privind confidențialitatea în serviciile noastre”, a adăugat el.
Paxton a dat în judecată Google de două ori în 2022, susținând că aceasta a colectat de la rezidenții din Texas înregistrări ale geometriei feței și ale amprentelor vocale ale acestora fără a obține consimțământul corespunzător. De asemenea, el a susținut că gigantul a urmărit locația utilizatorilor chiar și atunci când aceștia au crezut că au dezactivat funcția și a indus în eroare utilizatorii cu privire la modul Incognito, care este menit să ofere navigare privată.
Meta Platforms, proprietarul Facebook și Instagram, a fost de acord anul trecut să plătească 1,4 miliarde de dolari pentru a ajunge la o înțelegere cu Paxton cu privire la acuzațiile de colectare și utilizare ilegală a datelor de recunoaștere facială.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.