Acasă Diverse Google a șters din greșeală contul unui fond de pensii de 125...

Google a șters din greșeală contul unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari

0

Google a șters accidental contul unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari, provocând perturbări pentru peste jumătate de milion de membri UniSuper, scrie presa internațională.

UniSuper este un fond de pensii australian care oferă servicii de economisire pentru pensii angajaților care lucrează în sectoarele de învățământ superior și cercetare din țară, scrie adevarul.ro.

Incidentul a avut loc dintr-o configurație greșită „unică” pe Google Cloud. CEO-ul UniSuper, Peter Chun, și CEO-ul global Google Cloud, Thomas Kurian, și-au prezentat scuze comune membrilor, recunoscând întreruperea drept „extrem de frustrantă și dezamăgitoare”. Ei i-au asigurat pe membri cănu a fost un atac cibernetic și au clarificat că nicio dată cu caracter personal nu a fost compromisă, dând vina pe o eroare în serviciul cloud al Google, după cum a raportat The Guardian .

Întreruperea a apărut din „o secvență fără precedent de evenimente prin care o configurare greșită neatenționată în timpul furnizării serviciilor Private Cloud al UniSuper a dus la ștergerea abonamentului Private Cloud al UniSuper”, au confirmat aceștia.

Cei doi au susținut că a fost o „apariție izolată, „unică”, care nu s-a mai întâmplat până acum cu niciunul dintre clienții Google Cloud la nivel global”, afirmând că „acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple”.

Ei au asigurat că „Google Cloud a identificat evenimentele care au dus la această întrerupere” și au luat măsuri pentru a preveni ca acest lucru să se repete.

Serviciile au fost restabilite treptat la peste o săptămână după ce sistemul a fost offline. Deși soldurile conturilor de investiții au reflectat inițial cifrele din săptămâna precedentă, UniSuper a asigurat membrii că actualizările vor fi accelerate cât mai mult posibil.

În 2023, UniSuper și-a mutat o parte semnificativă a operațiunilor sale către Google Cloud Platform. Procesul a implicat transferul tuturor sarcinilor non-producție, inclusiv 1.900 de mașini virtuale, pe Google Cloud. Înainte de aceasta, activitatea sa a fost răspândită în Azure (o altă platformă cloud) și în două dintre centrele sale de date.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.