Acasă Extern General polonez: Dacă Rusia atacă măcar un centimetru din Polonia sau statele...

General polonez: Dacă Rusia atacă măcar un centimetru din Polonia sau statele baltice, vom ataca direct Sankt Petersburg

0

În cazul unui atac al Rusiei asupra Poloniei sau a statelor baltice, va exista un „răspuns imediat”. Aliații vor „ataca direct Sankt Petersburgul”, a declarat șeful Statului Major polonez, Raimund Andrzejczak, la conferința „Defending Baltics”, conform Bild, citat defenseromania.ro. 

Potrivit lui Andrzejczak, dacă forțele ruse trec granița în Lituania, în „primul minut”, aliații vor viza toate activele strategice ale Rusiei pe o rază de 300 de kilometri.

„Vom lovi direct în Sankt Petersburg”, a declarat Andrzejczak. Pentru a se pregăti pentru un astfel de scenariu, Polonia achiziționează în prezent 800 de rachete cu o rază de acțiune de până la 900 de kilometri, care vor fi lansate dacă Rusia atacă.

„Dacă Rusia câștigă în Ucraina, vom avea o divizie rusă în Lviv, una în Brest și una în Grodno”, a adăugat Andrzejczak, subliniind că un atac asupra statelor baltice sau asupra Poloniei ar semnala „începutul confruntării totale”.

Consilierul prezidențial lituanian pentru securitate națională, Kęstutis Budrys, este, de asemenea, de părere că, dacă Rusia câștigă în Ucraina, „expansionismul imperialist” al acesteia va fi îndreptat către Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. El a avertizat că riscul de agresiune față de UE va crește dacă Belarus va deveni o parte pe deplin integrată a așa-numitului stat al Uniunii.

Comandantul armatei lituaniene, Raimundas Vaikšnoras, a adăugat că statele baltice ar trebui să răspundă imediat, fără a aștepta decizia NATO în temeiul articolului 5 privind apărarea colectivă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.