Acasă Economic Gazprom cere de la Moldovagaz o datorie de 371 de milioane de...

Gazprom cere de la Moldovagaz o datorie de 371 de milioane de dolari

0

În februarie, Gazprom a depus o cerere la Curtea Internațională de Arbitraj de la Camera de Comerț și Industrie din Rusia cu o cerere împotriva Moldovagaz. Gazprom vrea să recupereze de la Moldovagaz o datorie de 371 milioane dolari pentru gaze.

Compania solicită să colecteze o datorie de 370,5 milioane de dolari pentru gazul furnizat în 2018, scrie The Moscow Post.

În acest sens, nu a fost încă stabilită nicio dată pentru prima ședință.

Anul trecut, arbitrajul internațional la Camera de Comerț și Industrie din Rusia a satisfăcut în totalitate cererea Gazprom de a recupera de la Moldovagaz 246,4 milioane de dolari pentru gaze în 2017. 

Procesul a fost intentat în decembrie 2019.

Contractul pentru tranzitul și furnizarea resurselor energetice rusești este valabil până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.