Acasă Sport Franța: Trei atentate, dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice

Franța: Trei atentate, dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice

0

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din această vară, la Paris, dar și la Saint-Étienne, a declarat la Olivier Christen, procurorul național antiterorist al Franței, relatează Le Monde.

Un prim atac era îndreptat „împotriva unor unități de tip bar din jurul stadionului Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne”, a detaliat procurorul, scrie moldpres.md.

Un alt grup a „planificat atacuri împotriva instituțiilor israeliene sau a reprezentanților Israelului la Paris”, a anunțat el. Iar un al treilea atac a fost planificat de două persoane din Gironde.

Toate persoanele care plănuiau aceste atacuri au fost arestate, „ceea ce a dus la inculparea a cinci persoane, printre care și un minor”, a precizat Olivier Christen.

Toți suspecții sunt în prezent în închisoare.

Procurorul național antiterorism a raportat, de asemenea, o creștere a perchezițiilor preventive și a arestărilor la domiciliu înainte de Jocuri, pentru a preveni amenințările. 

„Au fost efectuate 936 de percheziții domiciliare în 2024 (în Franța). Au fost 153 în 2023”, a declarat Olivier Christen, adăugând că aceste percheziții s-au datorat în principal „amenințării jihadiste”, reprezentând „80% din procedurile deschise de procurorul general. ISIS nu a dispărut și răspândește o propagandă care are un impact asupra populației”, în special asupra minorilor care sunt foarte sensibili la aceasta, a explicat el.

Procurorul antiterorist a lăudat activitatea poliției și a sistemului judiciar în fața acestor amenințări. „Asigurarea securității este o provocare care a fost depășită datorită investițiilor foarte mari din ultimele luni”, a declarat Olivier Christen.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.