Acasă Comunicate de presă FOTO // Un nou tronson al unei străzi din Orhei – reabilitat...

FOTO // Un nou tronson al unei străzi din Orhei – reabilitat de echipa lui Șor. ”Noi luptăm în continuare pentru binele țării noastre, pentru binele Orheiului nostru drag”

0

Bucurie mare pentru locuitorii din sectorul Nordic al Orheiului. Primăria municipiului împreună cu echipa lui Ilan Șor a dat în exploatare un nou tronson de drum pe strada Ioana Iakir. Lucrările de reabilitare au inclus turnarea de asfalt nou și amenajarea locurilor de parcare. Acest proiect face parte dintr-un plan amplu inițiat de primarul de onoare al municipiului Orhei, Ilan Șor, care s-a angajat să reabiliteze toate străzile din oraș, inclusiv cele secundare.

Suprafața reabilitată depășește două mii de metri pătrați și a inclus curățarea rigolelor, punerea pietrișului și amenajarea locurilor de parcare, dar și a porțiunilor destinate pietonilor.

Primarul de Orhei, Tatiana Cociu, a menționat în cadrul evenimentului de inaugurare că acest nou proiect inaugurat reprezintă un moment de mândrie pentru echipa din care face parte, întrucât reflectă tendința orașului de a deveni modern și confortabil.

”Am promis să continuăm pe calea dezvoltării și ne ținem de cuvânt. Împreună, am făcut posibilă această schimbare. Știm cu toții cât de importantă este o infrastructură modernă pentru dezvoltarea localității și pentru confortul fiecărei familii. De aceea, noi, echipa domnului Ilan Șor, dăm prioritate anume acestui aspect și continuăm, pas cu pas, să modernizăm fiecare stradă și stradelă. Țin să le mulțumesc din suflet muncitorilor, care au dat dovadă de profesionalism și au lucrat cu dedicație pentru a asigura calitatea și durabilitatea drumului”, a spus edilul.

Deputatul și secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului ”Victorie”, Marina Tauber a menționat că așa cum arată Orheiul, ar putea arăta întreaga țară, fără a fi nevoie de Uniunea Europeană și alte minciuni ale guvernării. Pentru asta este însă nevoie ca echipa lui Ilan Șor să ajungă la guvernare, care va apăra cetățenii și va asigura bunăstarea lor.

”Noi luptăm în continuare pentru binele țării noastre, pentru binele Orheiului nostru drag. Noi ne bucurăm că sunt atât de multe emoții pozitive. Noi, echipa domnului Ilan Șor și a blocului ”Victorie” organizăm doar evenimente și sărbători frumoase pentru copii și toate familiile care susțin valorile tradiționale. Noi nu doar că o să le susținem, dar și o să le protejăm. Acest drum, această parcare știm că a fost vitală pentru dumneavoastră. Cu multă plăcere deschidem acest tronson. Suntem foarte atenți la detalii și practic nu mai avem ce repara aici. Nu este primul și nici ultimul proiect pe care îl implementăm aici. Vă promit din numele echipei noastre, că îndată ce vom veni la putere, iar asta cu siguranță se va întâmpla, Orheiul și toți cetățenii vor trăi bine”, a spus deputatul.

Primarul de onoare al municipiului, Ilan Șor, a transmis un mesaj printr-o intervenție video și a subliniat importanța modernizării infrastructurii orașului Orhei, dând asigurări că lucrările de reabilitare a străzilor vor continua.

”Dragii mei, astăzi inaugurăm un nou proiect de infrastructură. În fiecare săptămână deschidem câte un proiect unul după altul. Noi am demonstrat, în toate regiunile unde suntem la conducere, că declarația ”drumuri europene” este incorectă. Trebuie să spunem „drumuri moldovenești„, căci și ele sunt frumoase, renovate, calitative – acolo unde echipa mea le reabilitează și pune umărul. Inițiativele precum aceasta sunt menite să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității”, a spus Ilan Șor, lider al blocului ”Victorie”.

În cartierul Nordic sunt case sociale, construite la inițiativa lui Ilan Șor. Acesta este un proiect fără precedent pentru Moldova. Oamenii primesc o locuință și plătesc pentru ea 500 de lei pe lună fără dobândă timp de 35 de ani. Apoi devin proprietari ai locuințelor. În zonele din preajma caselor sociale au fost efectuate lucrări de renovare pentru a le face confortabile pentru oamenii care locuiesc acolo.

Locuitorii din cartierul nordic al Orheiului se bucură acum de un nou tronson de drum reabilitat, care va facilita circulația, va îmbunătăți aspectul urbanistic al zonei și va contribui la creșterea valorii imobiliare a proprietăților din zonă.

Maria, locuitoare de  pe strada Ioana Iakir: „Sunt foarte recunoscătoare echipei lui Ilan Șor pentru modernizarea străzii noastre. Acum avem un drum nou, curat și locuri de parcare amenajate. Este minunat să vedem că autoritățile locale se implică în îmbunătățirea infrastructurii noastre.”

Vasile, rezident de pe strada Ioana Iakir: „Este o mare bucurie să avem o stradă reabilitată, mai ales că aceasta era într-o stare destul de precară anterior. Mulțumim echipei lui Ilan Șor pentru eforturile lor și pentru faptul că au făcut posibilă această transformare. Am așteptat de mult timp reabilitarea străzii noastre și acum suntem foarte mulțumiți de rezultat.”

Ion, pensionar, locuitor al străzii Ioana Iakir: „Este o schimbare binevenită pentru comunitatea noastră. Drumul reabilitat și locurile de parcare amenajate fac viața noastră de zi cu zi mult mai ușoară. Mulțumim lui Ilan Șor și echipei sale pentru această îmbunătățire semnificativă a cartierului nostru.”

Astfel de proiecte sunt exemple de bune practici în administrația locală și demonstrează angajamentul autorităților locale pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunității.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.