Deputatul socialist Alexandr Nesterovschi a condus ieri o cursă auto la Bălți cu ocazia Zilei Victoriei. În cadrul evenimentului participanții au apelat și la simbolurile invaziei ruse în Ucraina, interzise prin lege pe teritoriul R. Moldova.
Coloana a fost condusă de un automobil de marca Ford, pe care a fost arborată și panglica Sf.Gheorghe. La volanul autoturismului se afla Alexandr Nesterovschi, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.
Automobilul respectiv se regăsește și în declarația de avere publicată de către deputatul socialist. În afară de Nesterovschi, la eveniment a participat și consilierul municipal din Bălți din partea PSRM, Veaceslav Jucov.
De menționat că legislația prevede amenzi de la 90 la 180 de unități convenționale (4.500 – 9.000 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicată persoanelor fizice care confecționează, vând, răspândesc, dețin și utilizează public atributele și simbolurile general cunoscute în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.
Printre aceste simboluri se numără și cele utilizate de către militarii ruși în Ucraina – literele „Z”, „V”, dar și panglica Sfântului Gheorghe.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.
Tot ce s-a întîmplat pe 9 mai referitor la anul 1945 este o dovadă a lipsei statului de drept, a sfidării legislatiei și a bunului simț. Dovadă că lumea poate fi manipulată, zombată cu simboluri străine Neamului. Este și o sfidare a regimului de urgență din RM, când sunt contraindicate marsurile, adunările , actiuni cu participarea unui număr mare de cetățeni. Este și o sfidare a ONU, care a recomandat in 2004 ca în zilele de 8 si 9 mai să fie Zilele comemorării și RECONCILIERII în memoria celor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial. Adunarea Generală a ONU a declarat zilele de 8 şi 9 mai, Zile de comemorare şi reconciliere în memoria celor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, la data de 22 noiembrie 2004, prin Rezoluţia 59/26. Statele membre, agenţiile ONU, organizaţiile neguvernamentale şi persoanele fizice au fost invitate să comemoreze, în fiecare an, fie una, fie ambele zile, într-o manieră adecvată şi să aducă un omagiu celor ce şi-au pierdut viaţa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, potrivit portalului ONU http://www.un.org, preluat de Agerpres. În 2022 se împlinesc 77 de ani de încheierea celui mai mare conflict militar pe care l-a cunoscut omenirea. Zilele de comemorare şi reconciliere în memoria celor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial au fost marcate pentru prima dată în 2005.