Acasă Sport FOTO // Moldoveanul Vadim Ghimbovschi a obținut bronzul la Campionatul Mondial la...

FOTO // Moldoveanul Vadim Ghimbovschi a obținut bronzul la Campionatul Mondial la Judo U-21

0

Judocanul Vadim Ghimbovschi a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial rezervat tineretului. Competiția se desfășoară în orașul Dușanbe, capitala Tadjikistanului, scrie ziar.md.

„În finala mică a categoriei de greutate de până la 90 kg, Vadim Ghimbovschi l-a învins pe Askar Birzhanov din Kazahstan”, au anunțat responsabilii de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit Federației Naționale de Judo, în total, în cadrul Campionatului au evoluat 531 de sportivi din 67 de țări. Ceilalți sportivi moldoveni care au urcat pe arena din Dușanbe sunt Vladimir Iacomi (60 kg), Vlad Mitru (73 kg), Renat Croitoru (73 kg, locul VII) și Ciprian Gribinet (81 kg). În total, pe arena din Dușanbe au evoluat 531 de sportivi din 67 de țări.

De menționat că aceasta este a treia oară când R. Moldova obține bronzul la Campionatul Mondial de judo rezervat tineretului. Anterior, Victor Sterpu a intrat în posesia medaliei de bronz în anul 2019, iar Mihail Latîșev a cucerit medalia de aur în anul 2022.

Sursa foto: MEC / Federația Națională de Judo / Facebook

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.