Acasă Social FOTO // Cel mai mare butoi din lume, construit într-un sat din...

FOTO // Cel mai mare butoi din lume, construit într-un sat din R. Moldova

0

Cel mai mare butoi din lume prinde contur în satul Scoreni din raionul Strășeni, localitate situată la 30 de kilometri distanță de Chișinău. Carcasa uriașului poloboc, înalt de 6,5 metri, a fost deja instalată, urmând ca în zilele următoare să fie efectuate celelalte lucrări, transmite SafeNews.md cu referire la jurnalist.md.

Butoiul ar urma să facă parte dintr-un centru multifuncțional specializat în oferirea serviciilor turistice.

În interior, butoiul va fi pardosit cu lemn, iar din exterior va fi confecționat dintr-un aliaj special durabil, de culoarea și formele doagelor de poloboc.

Butoiul gigant va avea o durabilitate de cel puțin jumătate de secol.

„Este o construcție complexă, dar, totodată, foarte interesantă. Avem de făcut un volum foarte mare de lucrări. (…) Cred că vom putea primi primii oaspeți, cel mai probabil, în luna septembrie”, a declarat primarul de Scoreni, Svetlana Tabacari, pentru sursa citată.
PUBLICITATE

Viitorul butoi va avea o lungime de peste zece metri și 6,5 metri în înălțime. Construcția va fi una multifuncțională și va găzdui muzeul satului.

Aici ar urma să fie expuse obiecte vechi, lăsate moștenire de strămoși și va putea fi folosită și ca sală de protocol sau pentru primirea delegațiilor străine.

Costul total al proiectului se ridică la 3 milioane de lei, o parte din sumă fiind acoperită prin de PNUD/MiDL.

Concomitent, are loc și campania de strângere de fonduri.

Din suma de 5.000 de dolari pe care Asociația „Baștina Scoreni” și-a propus să o adune pe o platformă web, s-au acumulat până acum circa 2.000 de dolari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.