Acasă Social FOTO// Camioanele cu ajutorul umanitar român pentru lupta cu Covid – 19...

FOTO// Camioanele cu ajutorul umanitar român pentru lupta cu Covid – 19 au trecut Prutul

0

Cele douăzeci de camioane cu ajutor umanitar din partea României pentru lupta cu virusul Covid – 19 în Republica Moldova au trecut deja Prutul. Acestea au fost întâmpinate la ieșirea din vamă de zeci de oameni cu drapele românești în mâini.

Convoiul umanitar urma să ajungă ieri la Chișinău, însă din anumite motive, aceste lucru nu s-a întâmplat. Camioanele vor fi întâlnite la podul de la Telecentru de oficiali de la Chișinău, în cadrul unei ceremonii restrânse. Ulterior, ajutoarele umanitare vor fi duse în depozitele Misterului Sănătății și respetiv în spitale. Un singur camion va merge la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde va avea loc o ceremonie modestă de primire a lotului umanitar.

Mai mulți politicieni din opoziție și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că cele 20 de camioane cu ajutor umaniar românesc nu au fost lăsate să intre în PMAN, pentru a fi preluate în cadrul unei ceremonii oficiale. În acest context, a fost inițiată chiar și o petiție, care și-a propus să colecteze semnături pentru ca ajutoarele să poată fi recepționate oficial, în PMAN.

Potrivit programului, lotul de achipamente donat de România va fi prezentat astăzi, 7 mai, ora 13:30, la șoseaua Hîncești (sub podul de la Telecentru).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.