Acasă Economic FOTO // Anca Dragu, în discuții cu oficiali de rang înalt din...

FOTO // Anca Dragu, în discuții cu oficiali de rang înalt din conducerea FMI

0

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu conducerea Fondului Monetar Internațional (FMI), reprezentată de directorul general adjunct Kenji Okamura.

În cadrul întrevederii, discuțiile s-au concentrat pe progresele în implementarea actualului program cu FMI, cu accent pe măsurile de asigurare și menținere a stabilității prețurilor, independența și guvernanța BNM, precum și stabilitatea sectorului bancar. 

Totodată, Anca Dragu și-a exprimat aprecierea pentru decizia recentă a FMI privind aprobarea tranșei de circa 175 de milioane de dolari, destinați susținerii reformelor în Moldova.

Guvernatoarea BNM a discutat și cu directorul executiv pentru Moldova din cadrul FMI, Paul Hilbers, și directorul supleant Luc Dresse, despre reformele din sectorul financiar și cel economic, care contribuie la stabilitatea macroeconomică și dezvoltarea durabilă a Moldovei.

Anca Dragu a remarcat buna colaborare cu FMI, precum și impactul pozitiv al asistenței financiare acordate până acum  in dezvoltarea economiei naționale.

„Cooperarea cu FMI ne-a ajutat să promovăm reforme în diverse domenii, inclusiv în sectorul financiar. Am reușit să îmbunătățim reglementarea și supravegherea bancară, asigurând un cadru favorabil pentru dezvoltarea sectorul bancar. Suportul oferit de FMI contribuie la promovarea și implementarea reformelor economice, reflectate în creșterea calității vieții cetățenilor,” a declarat guvernatoarea BNM.

Întrevederile bilaterale au avut loc în marja reuniunii Constituentei Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, la Chișinău, în perioada 10-12 iulie 2024.

De menționat că pe 28 iunie, Consiliul Executiv al FMI a finalizat cea de-a cincea revizuire în cadrul Facilității extinse de credit (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul Facilității de reziliență și durabilitate (RSP) cu Moldova, permițând plata imediată a aproximativ 175,2 de milioane de dolari.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.