Acasă Social Fostul primar de Negureni ar putea rămâne fără circa 900.000 de lei

Fostul primar de Negureni ar putea rămâne fără circa 900.000 de lei

0

Actul de constatare al Autorității Naționale de Integritate (ANI) emis în cazul fostului primar de Negureni, Telenești, Grigore Munteanu, a rămas definitiv în urma unei decizii a Curții Supreme de Justiție. ANI informează că acum va transmite cauza în instanță pentru a se dispune confiscarea averii fostului edil.

Potrivit informațiilor, în septembrie 2020, ANI a stabilit că fostul primar al localității, familia acestuia și persoanele aflate la întreținere, au admis o diferență substanțială între bunurile dobândite și veniturile realizate pe parcursul deținerii mandatului de primar.

Este vorba de o sumă de 902.750 de lei.

„Pe cauza dată, inspectorul de integritate a decis transmiterea acesteia în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate și decăderea subiectului declarării din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar pe o perioadă de trei ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică”, comunică ANI.

Astfel, Autoritatea va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare pentru a se dispune confiscarea averii nejustificate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.