Acasă Extern Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat pentru finanțarea...

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale

0

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat, joi, pentru acțiunea de finanțare ilegală a campaniei sale electorale din 2012. În luna iunie, procurorii au cerut o pedeapsă de un an de închisoare, dintre care şase luni cu executare, împotriva fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, transmite SafeNews.md cu referire la Protv.ro.

Fostul șef de stat a fost judecat la Paris pentru cheltuieli excesive în campania pentru alegerile prezidenţiale pe care le-a pierdut în 2012.

La finalul rechizitoriului, procurorii au subliniat “neglijenţa totală” a fostului şef de stat în gestionarea finanţelor unei campanii care a costat aproape dublu faţă de plafonul autorizat şi au cerut, de asemenea, o amendă de 3.750 de euro.

Fostul președinte al Franței a mai fost condamnat într-un alt dosar la trei ani de închisoare, din care doi cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă şi nici executorie până după apel.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.