Acasă Justiţie Fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, Igor Popa, a rămas fără...

Fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, Igor Popa, a rămas fără licența de avocat

0

Fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, Igor Popa, a rămas fără licența de avocat. Asta după ce, Vlad Filat s-a plâns la Uniunea Avocaților din Moldova pe declarațiile făcute în spațiul public de fostul său apărător. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către președintele Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșniță.

„Într-adevăr, astăzi s-a întrunit Comisia de Disciplină și Etică și a fost luată decizia de a-i retrage licența de avocat domnului Igor Popa pentru încălcarea secretului profesional”, a declarat Emanoil Ploșniță pentru realitatea.md.

Președintele UAM a mai spus că astăzi a fost pronunțat doar dispozitivul, iar hotărârea motivată urmează a fi făcută publică atunci când va fi gata.

Amintim că, participând la o emisiune televizată Igor Popa a făcut un șir de declarații despre Vlad Filat. Postul premier a considerat că acesta a dezvăluit informații acumulate atunci când îl apăra și a depus o plângere la Uniunea Avocaților.

Retragerea licenței este cea mai dură sancțiune care poate fi aplicată în privința unui avocat după avertizare, mustrare și amendă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.