Acasă Social Fost vicepremier pentru Reintegrare în Guvernul Chicu: Chișinăul a acceptat Transnistria ca...

Fost vicepremier pentru Reintegrare în Guvernul Chicu: Chișinăul a acceptat Transnistria ca țară separată

0

Acceptând măsurile luate de administrația separatistă de la Tiraspol în legătură cu pandemia de COVID-19, Chișinăul a acceptat că „Transnistria e o țară separată”. Declarația aparține fostului vicepremier pentru Reintegrarea în Guvernul Chicu, Alexandru Flenchea.

Reacția lui Flenchea vine după ce astăzi Tiraspolul a prelungit „starea de urgență” în regiunea transnistreană, iar Chișinău a cerut OSCE-ului să asigure accesul medicilor de la Chișinău în Zona de Securitate, înschisă de separatiști.

„Din momentul în care Chișinăul a acceptat ca Tiraspolul să inchidă complet regiunea în Zona de Securitate, izolând-o de restul țării, mai mult, Chișinăul a mai și încercat să negocieze excepții pentru unele grupuri și categorii de persoane – factorii de decizie au acceptat că Transnistria e o țară separate. E rușinos și e dureros că s-a ajuns la situația de azi, când avem concetățeni în propria țară, dar în situația moldovenilor blocați în afara țării fără bani, fără sprijin și fără asistență medicală pe timp de pandemie”, scrie Flenchea pe pagina sa de Facebook.

Flenchea avertizează că „deciziile administrației de la Tiraspol publicate azi indică că în curând poate fi și mai rău”. 

Potrivit administrației de la Tiraspol, 68 de persoane sunt în carantină în spitalul din Slobozia. Dignoza COVID-19 a fost confirmată la 18 pacienți din stânga Nistrului.

Începând cu data de 17 martie, în Republica Moldova este declarată stare de urgență pentru un termen de 60 de zile.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.