Acasă Justiţie Fost judecător al Curții Constituționale: Nu există mari diferențe între ,,ședința Parlamentului,,...

Fost judecător al Curții Constituționale: Nu există mari diferențe între ,,ședința Parlamentului,, din 8 iunie 2019 și cea din 3 decembrie 2020

0

Din punct de vedere al legalității procedurilor și al utilizării tehnicii de sonorizare – nu există mari diferențe între ,,ședința Parlamentului,, din 8 iunie 2019 și cea din 3 decembrie 2020. De acestă părere este fostul judecător al Curții Constituționale și ex-procuror general, Corneliu Gurin. Potrivit unei postări realizată pe pagina sa de facebook, Gurin menționează că în cele din urmă, Curtea Constituțională va avea calitate de arbitru, dar și de judecător pentru puteri.

Din punct de vedere al legalității procedurilor și al utilizării tehnicii de sonorizare – nu există mari diferențe între ,,ședința Parlamentului,, din 8 iunie 2019 și cea din 3 decembrie 2020. Urmează să fie solicitată poziția Curții Constituționale, in calitate de arbitru și judecător pentru puteri…, a scris Corneliu Gurin, pe pagina sa de facebook.

Poziția fostului judecător al CCM vine după ce majoritatea nou formată PSRM-Șor a votat astăzi pe bandă rulantă mai multe proiecte, din picioare și în grabă, fără a fi respectate procedurile legale.

Printre acestea: în 2 lecturi s-a votat proiectul ce prevedea trecerea SIS din subordinea președintelui sub control parlamentar, abrogarea deciziei de a transmite terenul Stadionului Republican către Ambasada SUA, anularea legii „anti-propagandă”, proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republica Moldova, politica bugetar fiscală. 

Ulterior, deputații Alexandru Slusari și Dinu Plîngău au anunțat că mâine vor pregăti documentele care vor fi depuse la CC, pentru a anula voturile date de o mână de deputați pentru un număr de acte normative. 

„Încă de ieri am pregătit 2 sesizări prin care ne opunem federalizării și adoptării proiectelor limbilor vorbite pe teritoriul RM care dă un statut special limbii ruse. Astăzi în Parlament s-au încălcat toate procedurile prin care urmau să fie adoptate actele normative care pretind a fi adoptate de socialiști și Șor. În acest context mâine vom pregăti toate documentele necesare pentru a anunla toate voturile date astăzi de mai mulți deputați în Parlament. Acest lucru poate fi făcut grație unei hotărâri a CC care spune că, indiferent dacă există o majoritate parlamentară care să adopte acte normative, proiectele trebuie să treacă toate procedurile legislative, să fie posibilitatea ca opoziția să se expună să înainteze amendamente, propuneri”, a declarat Plîngău în cadrul unui briefing. 

Anterior și deputatul Radu Marian a anunțat că PAS va contesta procedura de vot. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.