Acasă Sport FMF va avea delegat la Campionatul European de Fotbal. Cine este Andrian...

FMF va avea delegat la Campionatul European de Fotbal. Cine este Andrian Ixari

0

UEFA l-a numit pe directorul executiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Andrian Ixari, în calitate de delegat la cinci meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal 2024.

Anunțul a fost făcut de FMF pe 14 iunie. Aceasta este pentru prima dată când FMF va avea delegat la Campionatul European de Fotbal, scrie newsmaker.md.

„Moment istoric pentru fotbalul moldovenesc! Chiar dacă nu ne-am calificat la EURO 2024 cu echipa națională, Republica Moldova va avea în premieră un reprezentant într-o poziție foarte importantă la turneul final din Germania. Directorul executiv al Federației Moldovenești de Fotbal, Andrian Ixari a fost solicitat de UEFA în calitate de delegat la 5 meciuri din cadrul competiției”, se artă într-un comunicat publicat de FMF.

Astfel, Andrian Ixari a fost delegat la meciurile din faza grupelor EURO 2024 dintre Austria și Franța, Slovacia și Ucraina, Albania și Spania. De asemenea, specialistul va lucra și la meciul din optimile de finală dintre echipele care vor termina pe locul secund în grupele D și E, precum și la meciul din sferturile de finală dintre echipele câștigătoare ale meciurilor nr. 38 și nr. 40.

Andrian Ixari are 50 de ani și este unul dintre cei mai experimentați experți din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal. El activează la FMF din anul 1996. Din anul 2019 este director executiv al FMF.

Precizăm că cea de-a 17-a ediție a Campionatului European de Fotbal va începe pe în Germania, pe 14 iunie. Meciul de deschidere, în care Germania va juca împotriva Scoției, va avea loc în orașul Munchen, începând cu ora 22:00. Finala Campionatului European va avea loc pe 14 iulie.

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a pierdut în fața Cehiei în ultimul meci din turul de calificare la EURO 2024 cu scorul de 3:0. Pentru echipa națională a Moldovei a fost unul dintre cele mai importante meciuri din istoria fotbalului moldovenesc. În cazul unei victorii în deplasare, Moldova s-ar califica pentru prima dată în optimile de finală ale EURO 2024.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.