Acasă Social Finanțare europeană pentru proiecte de transport

Finanțare europeană pentru proiecte de transport

0

Comisia Europeană planifică o finanțare de 2,5 miliarde de euro pentru proiecte de modernizare a infrastructurii în rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din Moldova şi Ucraina, relatează IPN, cu referire la un comunicat al Comisiei Europene, publicat de EU NeighboursEast.

„Conectarea Europei (CEF) – Transport 2024” este instrumentul care stabilește că proiectele selectate vor contribui la crearea unei infrastructuri de transport durabile și inteligente, încurajând interoperabilitatea și reziliența în cadrul rețelei, ce include mai multe și diferite modalități de transportare.

În comunicatul Comisiei Europene se arată că propunerile din proiectele alese urmează să sporească competitivitatea pieței interne atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri, pentru o calitate mai bună a vieții și pentru emisii reduse. Totodată, sunt incluse și proiecte de îmbunătățire a siguranței în rețeaua de transport a UE și a rezistenței acesteia la dezastrele naturale.

În contextul inițiativei europene, comisarul pentru climă, responsabil de transporturi, Wopke Hoekstra, a subliniat că „inundațiile masive, care au lovit recent Europa, au reamintit un imperativ: societatea trebuie să se adapteze și să-și sporească rezistența la schimbările climatice”.

Astfel, în cadrul mecanismului „Conectarea Europei”, Comisia Europeană a lansat noul apel în valoare de 2,5 miliarde de euro. „Sprijinim financiar proiecte care nu numai că vor crește conectivitatea în Europa și cu vecinii noștri, dar care vor spori reziliența infrastructurii la dezastrele naturale și vor viza înlesnirea gestionării riscurilor climatice”, a explicat comisarul european responsabil de transporturi.

Termenul-limită de depunere a cererilor de finanțare a proiectelor este 21 ianuarie 2025.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.