Acasă Justiţie Filip Kirkorov poate veni în R. Moldova: Decizia, contestată de IGPF

Filip Kirkorov poate veni în R. Moldova: Decizia, contestată de IGPF

0

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău, a contestat decizia instanței de fond care a admis cererea interpretului rus Filip Kirkorov împotriva deciziei autorităților de frontieră, din iulie 2022, prin care i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova.

Acesta urma să fie audiat în calitate de martor în dosarele Marinei Tauber, la inițiativa apărătorilor săi. Cântărețul a vizitat în repetate rânduri R. Moldova, la invitația fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon. În ultima vreme participă la evenimentele organizate de Ilan Șor. Pe data de 21 aprilie, Șor a anunțat, la Moscova, crearea Blocului Politic „Victorie”, iar după evenimentul de inaugurare a fost organizat un concert la care a participat și Kirkorov, scrie anticoruptie.md.

În iulie 2022, interpretul nu a fost lăsat să intre în R. Moldova. Acesta a ajuns la Chișinău cu o cursă charter, dar s-a văzut nevoit să revină la bord pentru că i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova. După ce a așteptat o decizie în sala VIP a Aeroportului Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră nu i-au autorizat intrarea în R. Moldova.

„În Aeroportul Internațional Chișinău, în privința unor cetățeni străini a fost luată decizia de refuz de intrare în Republica Moldova. Fiind supuși controlului, conform protocoalelor stabilite, s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Aureliu Colenco, unul dintre avocații Marinei Tauber, a declarat că Filip Kirkorov era unul dintre martorii-cheie în dosarul Marinei Tauber, iar acesta ar fi fost invitat la Chișinău pentru a depune mărturii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.