Acasă Politic Filat, despre ultima întâlnire cu Plahotniuc: „Mi-a spus: dacă nu o făceam...

Filat, despre ultima întâlnire cu Plahotniuc: „Mi-a spus: dacă nu o făceam eu, o făceai tu”

0

În cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi, 25 septembrie, președintele PLDM Vladimir Filat a declarat că s-a întâlnit ultima oară cu Vladimir Plahotniuc în 2015, în sediul Centrului Național Anticorupție. În cadrul întrevederii, Plahotniuc i-ar fi dezvăluit planurile sale cu privire la atragerea unor deputați din PLDM și PCRM și achiziționarea unor posturi de televiziune.

„Ultima oară ne-am întâlnit în sediul CNA, în care am fost transferat în noiembrie 2015. Asta s-a întîmplat noaptea. Am fost ridicat din celulă și dus la etajul 4 în biroul lui Popenco. Nu am știut că vine el, a apărut… De fapt, mai mult a discutat el, a spus ce va face. Mi-a spus despre deputații care urmează să plece din PLDM, despre cei din PCRM. Mi-a spus că va cumpăra posturi TV și va merge până la capăt. Eu i-am pus o singură întrebare: de ce ai făcut asta? Dânsul mi-a spus: dacă nu o făceam eu, o făceai tu și că el are dreptul și poate să guverneze această țară”.

În carul aceleiași conferințe de presă, Vladimir Filat a negat spusele fostului său avocat Igor Popa, conform cărora Plahotniuc ar fi avut „grijă” ca lui Filat să nu îi lipsească nimic în timp ce era în închisoare.

„Da, a avut grijă. M-a ținut într-o celulă 50 de luni și în urma condițiilor bazate pe grija lui am ieșit cu cancer din închisoare”, a răspuns Vladimir Filat.

Amintim că, anterior, acesta a recunoscut că a suferit de o formă de cancer care nu se tratează în Republica Moldova.

Ulterior, politicianul a încercat să demonteze toate acuzațiile fostului său avocat, pe care le-a calificat drept aberații. Astfel, referindu-se la relația sa cu Plahotniuc, Filat a explicat că nu are niciun motiv pentru a discuta cu acesta și că nu știe ce urmărește Igor Popa prin asemenea învinuiri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.