Acasă Sport FIFA, acuzată că nu a plătit trei milioane de lire sterline jucătorilor

FIFA, acuzată că nu a plătit trei milioane de lire sterline jucătorilor

0

FIFA a fost acuzată că nu a plătit partea finală a sumelor convenite jucătorilor din întreaga Europă ale căror contracte nu au fost onorate de cluburile lor.

O serie de surse din diferite ţări care cunosc situaţia spun că, deşi unele plăţi au fost efectuate de forul mondial, ultima parte nu a fost plătită, scrie news.ro.

Mulţi dintre jucătorii afectaţi sunt fie fără angajament, fie retraşi, iar sumele sunt considerate vitale.

Banii ar fi trebuit să provină din Fondul FIFA pentru jucători, care a fost înfiinţat în 2020. Plăţile restante erau scadente în septembrie 2023.

BBC Sport a văzut un e-mail trimis la FIFA de un sindicat naţional, în care sunt menţionaţi mai mult de 30 de jucători şi sunt subliniate dificultăţile financiare cu care se confruntă, cu o rugăminte de a debloca sumele restante.

Patru sute douăzeci de jucători trebuie să primească un total de 3,09 milioane de lire sterline.

FIFA este în prezent în litigiu cu sindicatul mondial al jucătorilor, FIFPro, cu privire la modificările aduse calendarului internaţional al meciurilor.

FIFPro, care este susţinută de Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti, consideră că se cere prea mult de la jucătorii de elită, punându-i în pericol de accidentări mai grave.

Cel mai important subiect de dispută este Cupa Mondială a Cluburilor cu 32 de echipe, programată să aibă loc în SUA vara viitoare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.