Acasă Politic Exporturile moldovenești către Uniunea Europeană ating un nou vârf, declară vicepremierul Dumitru...

Exporturile moldovenești către Uniunea Europeană ating un nou vârf, declară vicepremierul Dumitru Alaiba

0

Exporturile moldovenești și-au găsit o piață naturală în Uniunea Europeană, afirmă vicepremierul și ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, într-o postare pe rețelele de socializare. Alaiba a subliniat că, în ciuda embargourilor repetate impuse de Rusia de-a lungul anilor, Uniunea Europeană a continuat să ofere noi oportunități de export pentru Moldova.

„Potențialul de creștere este încă foarte mare. Cifrele vorbesc de la sine. În 2004, exporturile noastre către Rusia și UE erau aproape la același nivel. Aproape 20 de ani mai târziu, situația s-a schimbat dramatic”, a declarat Alaiba.

Conform estimărilor pentru 2023, exporturile Moldovei către Rusia vor totaliza doar 144 de milioane de dolari, în comparatie cu impresionanta sumă de 2,6 miliarde de dolari provenind din exporturile către Uniunea Europeană.

„Aceste cifre nu sunt doar statistici, ci dovada că Moldova este profund legată de UE și este încrezătoare în viitorul său european,” a subliniat vicepremierul.

Alaiba a avertizat, de asemenea, că „beneficiile integrării europene nu vin de la sine și nu sunt garantate pe o perioadă nelimitată”. El a subliniat necesitatea ca eforturile Uniunii Europene de sprijin să fie însoțite de un angajament ferm din partea Moldovei de a promova și apăra această direcție.

„Avem datoria de a arăta Europei că suntem un partener de încredere și hotărât să rămânem pe această cale”, a declarat Alaiba, îndemnând cetățenii să voteze pozitiv pentru schimbarea Constituției la referendumul programat pentru 20 octombrie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.