Acasă Politic Expert: Moldovenii sunt pro-UE, dar nu acceptă să fie folosiți

Expert: Moldovenii sunt pro-UE, dar nu acceptă să fie folosiți

0

” Moldovenii sunt pro-UE, dar nu acceptă ca aspirațiile lor să fie folosite pentru a masca eșecurile unui guvern.” Sunt declarațiile lui Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, care a oferit o analiză asupra rezultatului recent al referendumului privind modificarea Constituției, care se află pe muchie de cuțit, cu un rezultat strâns între „DA” și „NU”.

Întro postare publicată pe rețelele de socializare, Ioniță a subliniat că moldovenii nu ar trebui criticați pentru modul în care votează, evidențiind faptul că, deși cetățenii continuă să fie susținători ai integrării europene, ei nu acceptă ca aceste aspirații să fie folosite pentru a justifica eșecurile guvernului.

„Nu dați vina pe alegători. Ei sunt mult mai deștepți decât își imaginează unii și au demonstrat-o atunci când au votat masiv pentru viitorul european al țării. Moldovenii sunt pro-UE, dar nu acceptă ca aspirațiile lor să fie folosite pentru a masca eșecurile unui guvern. Recentul vot nu a fost anti-european, ci anti-ipocrizie”, a spus Ioniță.

În contextul referendumului, Ioniță a menționat că lupta actuală nu este între susținătorii integrării europene și cei pro-ruși, ci între aspirațiile autentice ale cetățenilor și incapacitatea clasei politice de a le răspunde.

Potrivit datelor preliminare, cu 99.50% din procesele verbale procesate, referendumul privind modificarea Constituției pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a prezentat un rezultat foarte strâns: 50.42% pentru modificare și 49.58% împotrivă. Rezultatele finale vor fi confirmate după procesarea integrală a proceselor verbale rămase.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.