Acasă Anchete jurnalistice EXCLUSIV// O angajată din cadrul Judecătoriei Chișinău, cu sediul Buiucani, testată cu...

EXCLUSIV// O angajată din cadrul Judecătoriei Chișinău, cu sediul Buiucani, testată cu Covid-19

2

O angajată din cadrul Judecătoriei Chișinău, cu sediul Buiucani, a fost testată pozitiv cu coronavirus. Informația a fost confirmată pentru SafeNews, de către unele surse din interiorul Judecătoriei, care au solicitat păstrarea anonimatului.

Potrivit informațiilor, angajata instanței judecătorești a fost internată în spital, la data de 31.03.2020, cu suspecții de infectare cu Covid-19. Ulterior, la data de 02.04.2020, în urma efectuării testului, a fost confirmată diagnoza.

În urma acestui caz, conducerea instanței a raportat, telefonic despre testarea pozitivă a angajatei, atât a conducerii CSM și reprezentanților ministerului sănătății, ministerului Justiției, cât și Comisiei pentru Situații Excepționale. Până în prezent, însă, nu au fost luate măsuri de siguranță.

Portalul SafeNews a întrat în posesia unei sesizări din partea conducerii instanței în care se solicită intervenția structurilor competente în vederea sistării activității instituției și plasarea personalului în carantină.


Contactați de SafeNews, atât reprezentații ministerului sănătății, cât conducerea ministerului Justiției, nu au răspuns la apelurile telefonice.

Cert este faptul că dacă în ultima oră, autoritățile nu vor lua măsurile necesare de prevenire a infectării cu virusul nemilos, angajații Judecătoriei Buiucani vor fi nevoiți să se prezinte mâine, 6 aprilie, la muncă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.