Acasă Justiţie Excluderea Șansă din alegerile locale: Decizia luată de magistrații CSJ

Excluderea Șansă din alegerile locale: Decizia luată de magistrații CSJ

0

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul Partidului „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor, împotriva deciziei instanței de apel care a dat dreptate Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) atunci când a anulat înregistrarea la alegerile locale din 2023 a candidaților formațiunii.

Magistrații CSJ au constatat că măsura luată de CSE pe 3 noiembrie 2023 în privința candidaților „Șansă” este „legală, justificată şi proporţională, iar aprobarea acesteia a avut loc în conformitate cu prevederile legale şi principiile de drept internaţionale”, scrie Zdg.md.

În decizia magistraților se face referire la un raport al Serviciului de Informații și Securitate despre deconspirarea unei „operațiuni masive de influențare a proceselor electorale, în special prin finanțare tenebră a campaniei electorale a Partidului „Șansă”, valoarea căreia depășește suma de 90.000.000 de lei”.

Știri.md amintește că pe 3 noiembrie 2023, s-a decis anularea înregistrării tuturor candidaților partidului „Șansă” la alegerile locale, prin decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE).

Între timp, judecătorii Curții de Apel (CA) Chișinău au anulat dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 3 noiembrie 2023. Hotărârea a fost pronunțată marți, 12 decembrie.

Ulterior, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, a venit cu o reacţie și a declarat că prin această decizie s-a demonstrat faptul că autoritățile statului au acționat ilegal și abuziv

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.