Acasă Justiţie Ex-angajat SIS, trimis în judecată: A prejudiciat ASP cu 330.000 de lei

Ex-angajat SIS, trimis în judecată: A prejudiciat ASP cu 330.000 de lei

0
justice concept, selective focus on nearest part ,lens blur f/x

Un fost șef-adjunct al Direcției securitate internă al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) va ajunge pe banca acuzaților, fiind învinuit de abuz de putere. Procuratura Anticorupție (PA) anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat cauza penală în instanța de judecată pentru examinare în fond.

Potrivit PA, cauza penală a fost pornită în 2023 în baza unei sesizări depuse de către directorul Agenției Servicii Publice (ASP).

În octombrie 2019, fostul angajat SIS a fost detașat în calitate de șef-adjunct al Direcției Securitate din cadrul Agenției Servicii Publice, iar în decembrie 2020, acesta a fost numit șef-adjunct al Direcției Securitate Internă SIS și rechemat la SIS.

„Pe 30 decembrie 2020, SIS a trimis o scrisoare către ASP pentru a informa despre rechemarea ofițerului. Scrisoarea a fost înregistrată în cancelaria ASP abia pe 4 ianuarie 2021. Deși ofițerul era obligat să depună cererea de demisie din funcția detașată imediat după rechemare, acestea a continuat să primească salariu de la ASP, prejudiciind astfel instituția publică cu peste 330.000 de lei”, comunică PA.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, subliniază PA.

Dacă vinovăția îi va fi dovedită în instanța de judecată, acesta riscă amendă de la 57.500 la 92.500 de lei sau închisoare de până la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani. 

Totodată, pentru a garanta executarea pedepsei și a recupera prejudiciul cauzat, a fost aplicat sechestru asupra ½ cotă parte din imobilul care aparține în devălmășie învinuitului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.