Acasă Politic Europarlamentar: Dodon trebuie să se oprească, să asigure tranziția puterii prezidențiale către...

Europarlamentar: Dodon trebuie să se oprească, să asigure tranziția puterii prezidențiale către noul președinte, Maia Sandu

0

Igor Dodon „trebuie să se oprească, să asigure tranziția puterii prezidențiale către noul președinte, Maia Sandu”. De această părere este raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Dragoș Tudorache, carea comentat ultimele evoluții de pe scena politică de la Chișinău.

„Un parlament delegitimat care vrea să își impună o voință politică străină de voința electoratului și a societății! E o rețetă otrăvită pe care am văzut-o din păcate și în România pesedistă, așa cum am văzut-o și în alte colțuri de lume. Iar în ultimele zile o vedem la Chișinău. Dodon și majoritatea parlamentară din jurul său încearcă să împingă Moldova, instituțiile sale, pe alt drum decât cel ales de poporul moldovean, prin vot. Dodon trebuie să se oprească, să asigure tranziția puterii prezidențiale către noul președinte, Maia Sandu, care apoi are toată legitimitatea de a pregăti alegerile anticipate atât de necesare pentru o democrație sănătoasă în Republica Moldova“, susține Tudorache.

https://www.facebook.com/IoanDragosTudorache/posts/3808752162502597

Ședința de Parlament de joi, în care au fost examinate și aprobate proiectele bugetelor anuale remise de către Guvernul Chicu către deputați, pentru votul final al deputaților, a fost una tensionată.

Menționăm că majoritatea nou formată PSRM-Șor a votat, în ședința de joi, 3 decembrie, pe bandă rulantă mai multe proiecte, din picioare și în grabă, fără a fi respectate procedurile legale.

Printre acestea: în 2 lecturi s-a votat proiectul ce prevedea trecerea SIS din subordinea președintelui sub control parlamentar, abrogarea deciziei de a transmite terenul Stadionului Republican către Ambasada SUA, anularea legii „anti-propagandă”, proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republica Moldova, politica bugetar fiscală. 

Ulterior, deputații Alexandru Slusari și Dinu Plîngău au anunțat că mâine vor pregăti documentele care vor fi depuse la CC, pentru a anula voturile date de o mână de deputați pentru un număr de acte normative. 

Și deputatul Radu Marian a anunțat că PAS va contesta procedura de vot.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.