Acasă Extern Efectele pandemiei: Numărul persoanelor cu tulburări alimentare s-a dublat

Efectele pandemiei: Numărul persoanelor cu tulburări alimentare s-a dublat

0

În ultimii doi ani, pandemia de COVID-19 a exacerbat condiţiile de sănătate mintală pentru mulţi oameni. Rapoartele continuă să constate că tulburările de alimentaţie sunt în creştere. Potrivit unui nou studiu, numărul de persoane spitalizate pentru afecţiuni precum anorexia, bulimia şi alte diagnostice s-a dublat în 2020, transmite SafeNews.md cu referire la Mediafax.

Pandemia a generat mai mulţi factori, cum ar fi izolarea forţată acasă , niveluri ridicate de stres şi control redus sau deloc asupra viitorului, care toţi pot contribui la tulburările de alimentaţie.

De exemplu, stresul crescut poate declanşa o alimentaţie dezordonată – care ar putea lua forma unei tulburări de alimentaţie excesivă sau a obsedării de pierdere în greutate – atât ca reacţie la şoc, cât şi ca mecanism de adaptare.

În primele luni ale anului 2020, numărul persoanelor internate pentru tulburări de alimentaţie a rămas mai mult sau mai puţin acelaşi. Cu toate acestea, o creştere a avut loc imediat după începerea pandemiei. Până în martie 2020, numărul de persoane spitalizate cu tulburări de alimentaţie s-a dublat.

Datele au mai arătat că vârsta pacienţilor cu tulburări de alimentaţie a scăzut, iar cei mai tineri au fost internaţi din ce în ce mai mult pentru tulburări de alimentaţie în timpul pandemiei. 

Cât timp a stat o persoană în spital a crescut, de asemenea, de la o medie de 8 sau 9 zile la 12 zile pe spitalizare.

Acum, experţii doresc să înţeleagă de ce şi cum s-a dezvoltat tendinţa.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.