Acasă Justiţie DOC// După mai multe încercări nereușite de a fi primit în audiența...

DOC// După mai multe încercări nereușite de a fi primit în audiența procurorului general, șeful suspendat al PA, Viorel Morari îi adresează lui Stoianoglo o scrisoare deschisă: ”Regret să constat, că principalele eforturi ale Dvs sunt îndreptate spre consolidarea propriei imagini”

3

După mai multe încercări nereușite de a fi primit în audiența procurorului general, șeful suspendat al PA, Viorel Morari îi adresează lui Stoianoglo o scrisoare deschisă. Aceasta a fost făcută publică prin intermediul instituțiilor media din țară. Reieșind din rezonanța sporită a cazului, portalul SafeNews.md a decis publicarea scrisorii deschise, recepționată pe adresa electronică a redacției, în dimineața acestei zile.

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, susține că în luna februarie a acestui an, a depus la Procuratura Generală o cerere prin care a solicitat să fie primit de Stoianoglo în audiență. Cererea fiind argumentată prin necesitatea de a prezenta probe privind abuzurile comise de către procurorii subalterni și a evitării unei eventuale inducere în eroare de către aceștia.

„Până în momentul întocmirii acestei scrisori, nu am primit nici un răspuns (afirmativ sau negativ) la solicitarea mea, motiv pentru care am decis să Vă adresez această scrisoare deschisă. Un alt argument al adresării este reacția Procuraturii Generale la aparițiile mele publice în care am fost catalogat drept un inculpat și urmărit penal, pe care-l așteptați cu probe în instanță și la procuratură. Nu aș vrea să fiu așteptat în zadar, deoarece nu sunteți un Procuror General independent și imparțial. Regret să constat, că principalele eforturi ale Dvs, ocupând funcția de Procuror General sunt îndreptate spre consolidarea propriei imagini, prin discursuri publice populiste inspirate de comunicatori special contractați, dar fără a îmbunătăți activitatea procuraturii în ansamblu”, scrie Viorel Morari. 

Prin intermediul acestei scrisori, procurorul-șef suspendat al Procuraturi Anticorupție, Viorel Morari, pare să-și arate nemulțumirea față de acțiunile actualei conduceri a Procuraturii Generale, atenționând necesitatea demonstrării profesionalismului, imparțialității și acționarea legală, dar nu în conformitatea dorințelor de a servi publicul cu senzații.

Morari mai adaugă că este surprins să afle de potențiale dosare penale în privința sa „de la o persoană condamnată, cum este Platon Veaceslav, care pare să îndeplinească funcția de purtător de cuvânt al Procuraturii”.

”Pornind de la declarațiile Dvs publice, se creează percepția că în curând acesta se va afla la libertate. Nu vreau să cred că faptul dat s-ar datora relațiilor anterioare existente între Dvs și Platon Veaceslav, sau posibilităților financiare de care dispune respectivul condamnat” a punctat Morari.

Procurorul-șef suspendat al PA, mai vorbește în scrisoarea sa și despre dosarul lui Vladimir Plahotniuc, dosarul privind finanțarea PSRM, coruperea a celor 14 deputați PCRM de către PDM, dosarul profesorilor turci și furtul miliardului. 

Mai mult decât atât, Morari lasă de înțeles că în dosarele intentate pe numele său, ar fi fost falsificate mijloace de probă.

”Nu voi aborda în aceată scrisoare problemele vizând falsificarea mijloacelor de probă sau încălcările de procedură admise în cadrul investigațiilor de acuzare a mea. Nu voi admite să se creeze impresia de victimizare și nu voi recurge la ceea ce procurorii numesc ”tertipuri din partea apărării”, a scris Viorel Morari.

Ton în această scrisoare, Viorel Morari susține că este conștient de faptul că Stoianoglo are pârghii neconsumate de intimidare, cum ar fi: „reținerea repetată, efectuarea perchezițiilor repetate, ținând cont de dosarele noi apărute unde figurează procurori de la Procuratura Anticorupție Mihail Ivanov, Vlad Bobrov, Roman Statnîi, etc”.

”Vă asigur, indiferent ce conduită veți urma, eu nu voi renunța la declarații publice și la confruntarea legală.” a reiterat șeful suspendat al PA.

Spre final, Morari vine și cu câteva sfaturi pentru Stoianoglo: „țineți cont de faptul că datorită funcției de Procuror General mulți subalteni ar putea să vă măgulească, doar din aceste motive. Iar când nu veți mai fi în funcție, tot ei să denunțe pretinse acțiuni sau indicații ilegale primite”.

„Domnule Stoianoglo nu uitați nici o clipă că sunteți Procuror General și ar trebui mereu să demonstrați profesionalism, imparțialitate și să acționați legal, dar nu în conformitate cu dorințele de a servi publicul cu senzații”, conchide Procurorul-șef suspendat al PA.

Vedeți scrisoare integrală mai jos:

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.