Acasă Politic După 4 ani de la scrutinul prezidențial, Candu dezvăluie că PDM nu...

După 4 ani de la scrutinul prezidențial, Candu dezvăluie că PDM nu și-a dorit ca Maia Sandu să ajungă președinte al R. Moldova: „Era și este un jucător de temut pentru unii”

0

După aproape patru ani de la scrutinul prezidențial din 2016, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, susține că, în ciuda declarațiilor făcute atunci de democrați, PDM nu și-a dorit ca lidera PAS, Maia Sandu, să ajungă în funcția de președinte al R. Moldova. Declarațiile au fost făcute de deputatul Pro Moldova, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Candu, în acea perioadă PDM nu și-a dorit ca Maia Sandu să ajungă să fie aleasă în funcția de președinte al R. Moldova întrucât „era un jucător de temut pentru PDM”.

„Atunci PDM era o putere, era un jucător important pe arena politică. Probabil teama, probabil o anumită necompatibilitate. Acum ne dăm seama că și președintele Dodon este foarte incompatibil cu foarte multe chestii. Teama și pericolul pe care eventual ar fi generat-o Maia Sandu împotriva PDM și împotriva echipei. Era și este un jucător de temut la ora actuală pentru mulți alții. Frica de confruntare sinceră și cinstită și tot felul de șmecherii de acestea numai ca să învingi adversarul nu le stă bine bărbaților”, a declarat Andrian Candu.

În acest context, chiar și așa, Candu afirmă că în 2016, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, el a votat pentru Maia Sandu și susține că la un eventual nou scrutin, în cazul în care lidera PAS se va duela din nou cu Igor Dodon, va vota tot pentru ea.

Tot aici, liderul Pro Moldova susține că liderei PAS i s-ar potrivi mai bine funcția de președinte decât cea de premier.

Eu cred că în funcția de premier nu a reușit, poate și din lipsa de experiența, poate și din lipsa unei echipe bine stabilită cu o anumită viziune, poate contextul politic și jocurile inclusiv urâte din partea partenerului PSRM și Dodon. Eu cred că echipa dumneaei și ea a învățat ceva din acea experiență. Cred că este mai bine pregătită pentru orice provocare. Ea e mult mai compatibilă și mai bine i-ar sta ca președinte de țară decât de prim-ministruCred că ar putea da acel ton bun pentru schimbări radicale, totuși vocea unui șef de stat este alta ca greutate și putere decât vocea unui prim-ministru, care de foarte multe ori intră în chestii de micro-management unde te pierzi în detalii.

Dumneaei are o anumită experiență din funcția de prim-ministru și dacă reușește în funcția de președinte de țară, va ști să completeze eventual unele neajunsuri inclusiv a următorului prim-ministru, a mai menționat Candu.

Totodata, Candu susține că acțiunile grupului parlamentar Pro Moldova nu au nicio legătură cu fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc și că nu sunt coordonate de acesta.

Acțiunile noastre nu sunt coordonate cu Vladimir Plahotniuc. Acest proiect Pro Moldova este ca un mesaj de nemulțumire și un act de nemulțumire de ceea ce se întâmplă în PDM. Ne-am regăsit în Pro Moldova o echipă de nemulțumiți și intenția este să ne formalizăm ca partid și să ajutăm clasa politică. Nu este nicio intenție de a aduce pe cineva acasă sau de a nu aduce pe cine acasă”, a mai adăugat Candu.

Igor Dodon a devenit președintele R. Moldova în urma alegerilor prezidențiale din lunile octombrie/noiembrie 2016. Atunci, Igor Dodon a învins-o în turul doi de scrutin pe Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate.

În declarațiile publice din acea perioadă, Vladimir Plahotniuc, pe atunci lider al PDM, lăsa de înțeles că și-ar fi dat votul pentru lidera PAS, Maia Sandu, cea care anterior spunea că nu are nevoie de votul lui Plahotniuc.

zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.