Acasă Social Dumbrăveanu anunță că 28 de mii de persoane ar putea fi infecate...

Dumbrăveanu anunță că 28 de mii de persoane ar putea fi infecate în RM deși în toată țară sunt DOAR 12 mii de medici

0

Ministerul Sănătății se așteaptă la 28 de mii de persoane infectate cu Covid-19. Despre aceasta a anunțat Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, fără a menționa câți medici sunt în țară.

Dumbrăveanu spune că la această cifră a ajuns Organizația Mondială a Sănătății, în urma calculelor efectuate.

Potrivit acesteia, apogeul infecției în Republica Moldova nu a fost atins. „Punctul culminant încă nu a fost. Acesta va fi atins la mijlocul lunii aprilie”, a precizat Dumbrăveanu.

Întrebată când cetățenii ar putea să iasă din Situația de Urgență, aceasta a zis că până pe 15 mai, însă nu este sigură 100%. „Sper să nu stăm acasă în iunie”.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că Republica Moldova se mai lovi cu un nou val de infectare cu Covid-19. „Un nou val de infectare va veni fi în toamna va fi un nou val. În perioada rece ne vom confrunta cu noi cazuri de Covid-19”, a precizat aceasta.

Conform informațiilor publice oferite de Statistica Moldovei, în R.Moldova sunt doar 12 mii de medici de TOATE SPECIALITĂȚILE. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.