Acasă Social Două companii de transport internațional de pasageri se plâng că sunt hărţuite

Două companii de transport internațional de pasageri se plâng că sunt hărţuite

0

Două companii de transport internaţional de pasageri spun că sunt persecutate.

Într-o conferinţă de presă, avocaţii acestora spun că angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Centrului pentru combaterea traficului de persoane şi ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale îi intimidează, iar scopul este de a-i face să renunţe la afacere. 

Angela Istrate, avocat: „În privinţa acestor companii, organele de drept au pornit mai multe cauze penale. Aceste organe hărţuiesc companiile respective, intimidează angajaţii, au efectuat un şir de percheziţii, care ieri, potrivit hotărârile Judecătoriei Ciocana, trei percheziţii au fost declarate ilegale şi s-a dispus restituirea bunurilor.”

Anatolie Istrate, avocat:”Încă o dată, vrem să confirmăm că, cu părere de rău, în aceste acţiuni sunt implicaţi şi sunt trase pentru a deposeda de business aceste companii, interesele cărora le apărăm, prin intermediul organelor de urmărire penală, cum ar fi PCCOCS, INI, Centrul pentru combaterea traficului de fiinţe umane. Angajaţii acestor subdiviziuni îşi permit un şir de ilegalităţi în scopul de a-i determina pe angajaţii companiilor date să dea declaraţii împotriva admnistratorilor precum că ei s-ar fi ocupat cu anumite ilegalităţi.”

Totodată, avocaţii susţin că, după ce au început să apere interesele companiilor, ar fi fost şi ei intimidaţi. Reprezentanţii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au respins toate acuzaţiile. 

Într-un răspuns oficial, ei au scris că activitatea firmelor de transport nu este blocată şi nici nu se fac presiuni asupra lor, ci toate acţiunile de urmărire penală au fost efectuate în conformitate cu Codul de procedură penală. PCCOCS a mai menţionat că, deocamdată, nu au fost reţinute persoane în acest caz. 

Am solicitat oficial o reacţie şi de la Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi Centrul pentru combaterea traficului de persoane. Reprezentanţii INI ne-au spus că ne vor oferi un răspuns în termenii stabiliţi de lege. 

Cele două companii care acuză instituţiile de presiuni activează de 13 ani şi duc pasageri în Cehia şi în Franţa. Acestea au în jur de o sută de angajaţi.

publika.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.