Acasă Justiţie Dosarul de la Consiliul Raional Criuleni: 30 de zile de arest la...

Dosarul de la Consiliul Raional Criuleni: 30 de zile de arest la domiciliu

0

Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și șeful întreprinderii municipale Biroul Proiectări, Prospecțiuni și Servicii CriPSer își vor petrecere următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Cei doi sunt învinuiți de prejudecarea bugetului local cu sute de mii de lei.

Totodată, în dosarele de la Criuleni este cercetat pentru mită și un inspector al Inspecției Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor.

Acesta este suspectat de corupere pasivă, manifestată prin pretinderea de mită in valoare de 1.250 de euro pentru a nu indica în actul de revizie neregulile depistate la inspectarea IM Biroul de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii „CriPSer” al Consiliului raional Criuleni.

Pentru documentarea multilaterală a cazului de la Criuleni, CNA a solicitat Inspecției Financiare un control la întreprinderea vizată. 

Însă, în procesul investigațiilor a fost fixat momentul în care inspectorul financiar ar fi pretins mită în valoare de 1.250 de euro pentru a nu indica în actul de control neregulile găsite la întreprindere.

Menționăm că, cauzele au fost pornite la sfârșitul anului 2020, după care au fost conexate într-o singură procedură, cercetările CNA și ale procurorilor constând în administrarea mai multor probe, inclusiv interceptarea bănuiților și documentarea acțiunilor lor audio și video.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.