Acasă Politic Dosarele celor cinci deputați rămași fără imunitate sunt, în continuare, la faza...

Dosarele celor cinci deputați rămași fără imunitate sunt, în continuare, la faza de urmărire penală

0

Dosarele celor cinci deputați rămași fără imunitate sunt, în continuare, la faza de urmărire penală. Niciunul nu a ajuns să fie expediat în judecată, ne-au spus reprezentanții Procuraturii Generale.

Primul fără imunitate a rămas liderul Partidului Șor, Ilan Șor, pe 15 august 2019.

În septembrie 2019, Dumitru Robu a venit în fața deputaților pentru a cere ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova.

„Începând cu 17 august 2012 au participat activ la acțiuni de devalizare a sistemului bancar, acțiuni care au condus la devalizarea unei bănci în interesul grupului Șor”, explica șeful Procuraturii de la tribuna Parlamentului.

La scurt timp, a urmat Petru Jardan.

Pe baza aceluiași subiect – concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău – de imunitate a fost lipsit ex-democratul Vladimir Cebotari, fiind bănuit de abuz în serviciu.

Menționăm că toți deputații lipsiți de imunitate au respins acuzațiile, susținând că deciziile respective sunt politice.

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.