Acasă Extern Donald Trump, achitat și după cel de-al doilea proces al său în...

Donald Trump, achitat și după cel de-al doilea proces al său în Senat

132
0
U.S. President Donald Trump poses on the Truman Balcony of the White House after returning from being hospitalized at Walter Reed Medical Center for coronavirus disease (COVID-19) treatment, in Washington, U.S. October 5, 2020. REUTERS/Erin Scott
ads

Fostul președinte Donald Trump a fost achitat sâmbătă de Senat de acuzația că ar fi încurajat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie. Este pentru a doua oară când politicianul republican trece printr-o procedură de impeachment, o premieră în istoria Statelor Unite, dar ca și în cazul primului proces, din 2019, a fost achitat prin votul senatorilor.

Senatul a votat sâmbătă cu 57 de voturi pentru condamnarea lui Trump, față de 43 de voturi împotrivă, însă pentru un verdict de vinovăție era nevoie de cel puțin 67 de voturi.

Doar șapte senatori republicani (Sasse, Romney, Burr, Collins, Murkowski, Toomey și Cassidy) s-au alăturat democraților votând în favoarea condamnării fostului președinte.

Senatul american numără 50 de republicani și 50 de democrați, raportul de forțe fiind înclinat, în cazul egalității, de votul vicepreședintei Kamala Harris (democrată), care este și președinte al Senatului. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here