Acasă Politic Dodon vrea să o decoreze pe ministra Dumbrăveanu cu ordinul „Gloria Muncii”

Dodon vrea să o decoreze pe ministra Dumbrăveanu cu ordinul „Gloria Muncii”

0

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, ar putea fi decorată în timpul apropiat cu ordinul „Gloria Muncii”. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon.

„Și anterior spuneam: consider că doamna Dumbrăveanu face față acestei situații destul de complicate și prestația ei de ieri a demonstrat că avem un profesionist în fruntea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Potrivit lui, în pofida situației dificile din Republica Moldova, dar și la nivel global, Guvernul, MSMPS, în special ministra și toți medicii, fac față acestei pandemii.

„Dacă ați observat în ultimele zile, comparativ dinamica cu câteva săptămâni în urmă, numărul de cazuri zilnice s-a redus practic de două ori. Atunci când în marea majoritate a statelor din lume, vecine inclusiv, numărul crește”, a notat șeful statului. În opinia sa, situația din Moldova se datorează strategiei specialiștilor din domeniu.


Igor Dodon a menționat că se bucură de faptul că a acceptat-o în echipă anul trecut în calitate de consilier prezidențial. În contextul moțiunii simple cu privire la politicile din domeniul sănătății, o parte din cei care au înregistrat-o, nici nu au fost prezenți în plenul Parlamentului la dezbateri. Și aceasta pentru că, potrivit președintelui, pe ei nu-i interesează răspunsurile la întrebări, ci doar să facă show.

Deputații Grupului Parlamentar Pro Moldova și ai Partidului Politic Șor au înaintat o moțiune simplă împotriva politicilor în sănătate. După dezbaterea moțiunii în plenul Parlamentului, unde ministra a prezentat raport și a răspuns la întrebări, cu votul majorității a fost susținută propunerea comisiei de profil de a respinge moțiunea.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.