Acasă Social Dodon nu respectă autoizolarea, în timp ce Chicu dă vina pe cetățeni

Dodon nu respectă autoizolarea, în timp ce Chicu dă vina pe cetățeni

0

Ion Chicu spune că vinovați de creșterea numărului de îmbolnăviri pe parcursul săptămânii trecute sunt, cetățenii, pentru că nu respectă măsurile impuse de autorități.

În realitate însă acești se pare că urmeză exemplele unor demnitari, cum ar fi șeful statului, care după revenirea din vacanță nu a stat în autoizolare.

Ion Chicu, primul-ministru al RM: „Săptămâna trecută am avut o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Este săptămâna cu cel mai multe cazuri de la începutul pandemiei și la noi și în altă parte, dar mai mult ne interesează bineînțeles ce se face la noi.

xplicația este nerespectarea oazei totale a regulilor de către toți. Dacă continuăm așa numărul de cazuri va crește și mai departe. Cea ce ne va impune să venim cu restricții.”

Cetățenii se fac responsabili de creștearea numărului de cazuri de îmbonăviri cu COVID-19, din săptămâna precendetă. Se pare că cei care se fac vinovați au avut și de unde lua exemple.

Unul ar fi președintele Igor Dodon, care după ce a fost în vacanță pentru câteva zile în Rusia, la întoarcere în țară acesta a ignorat măsura de autoizolare și imediat a mers să se fotografieze la parada de automobile retro, iar pentru a da bine la camerele foto, nici mască nu și-a pus.

Același Igor Dodon, în repetate rânduri a venit și cu exemple de interpretări despre coronavirus.

De la început președintele spunea că noul tip de coronavirus nu este așa de periculos, apoi că se pot îmbolnăvi și muri doar bătrânii.

După care a comparat temutul virus cu o simplă răceală.

Tot președintele a trimis la parada de la Moscova, soldați. Iar în debutul pandemiei a permis organizarea alegerilor la Hâncești, unde a câștigat Ștefan Gațcan.

Un alt exemplu de oficial care a încălcat ca și președintele autoizolarea, atunci când a revenit din România și imediat a mers la ședința Parlamentului.

Cât despre vacanța președintelui, purtătorul de cuvânt al acestuia, Carmena Sterpu spune că, a fost de fapt o vizită în scop medical, „în baza Hotărârii nr.12 a CNESP, persoanele care călătoresc din motive de sănătate, sunt exceptate de regimul de autoizolare”, a declarat aceasta pentru protv.

În cea de-a 6 lună de epidemie, când numărul cazurilor de îmbolnăviri zilnice este în creștere, premierul îi face vinovați pe cetățeni, pentru că nu respectă măsurile și spune că am putea reveni la restricții.

Însă după cum arată realitatea restricțiilor, demnitarii moldoveni nu se simt afectați.

btv.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.