Acasă Politic Dodon: Necesitatea stării de urgență nu e dictată de noi restricții

Dodon: Necesitatea stării de urgență nu e dictată de noi restricții

0

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că necesitatea introducerii stării de urgență nu este dictată atât de introducerea de noi restricții, dar mai mult oferă Guvernului în demisie atribuții de a lua unele decizii de susținere a populației sau de deblocare a unor cheltuieli suplimentare. Declarația a fost făcută în cadrul unei noi ediții a emisiunii sale online transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

Potrivit președintelui PSRM, Guvernul interimar nu poate să urgenteze acțiuni de procurare a vaccinurilor, nu poate să vină cu unele inițiative de ajutare a oamenilor, a agenților economici.

Comentând declarațiile premierului interimar, care a spus că „unii politicieni folosesc starea de urgență în scopuri politice”, Igor Dodon a replicat că Aureliu Ciocoi „face unele declarații care sunt greu de interpretat” și că starea de urgență are ca scop ajutorarea oamenilor și PSRM i-a dat atribuții lui Aureliu Ciocoi pentru a face acest lucru.

În contextul deciziei pe care urmează să o ia Curtea Constituțională pe 15 aprilie, legat de sesizarea de constatare a circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului, Igor Dodon a remarcat că socialiștii sunt pregătiți de alegeri anticipate, dar sunt împotriva alegerilor pe timp de pandemie.

„Dacă Curtea Constituțională este gata să aibă soarta Curții Constituționale de pe timpul lui Plahotniuc […], atunci să-și asume”, a comentat liderul PSRM.

Potrivit lui Igor Dodon, dacă majoritatea judecătorilor Curții vor merge „pe calea lui Plahotniuc, atunci, cel mai probabil, vor fi alegeri parlamentare anticipate și, cel mai probabil, în toamnă. Dar dacă va predomina rațiunea și poziția Consiliului Europei și a Comisiei de la Veneția, atunci, probabil, alegeri anticipate nu vom avea”, a mai spus președintele PSRM.

În opinia sa, dacă vor fi alegeri anticipate, Republica Moldova nu va beneficia de resurse externe, iar dacă va fi numit un guvern în timpul apropiat, vor fi și programe de asistență externă destul de repede

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.