Acasă Politic Dodon despre alegerile parlamentare anticipate: ”Există două scenarii pentru provocarea lor”

Dodon despre alegerile parlamentare anticipate: ”Există două scenarii pentru provocarea lor”

0

Președintele țării Igor Dodon vorbește despre faptul că am putea avea până la finele anului alegeri anticipate și zice că pentru asta fie va fi demis Guvernul Chicu de către partidele de opoziție, fie Cabinetul de Miniștri va demisiona din inițiativă proprie. Potrivit lui Igor Dodon și un scenariu, și altul, este considerat viabil, transmite SafeNews.md cu referire la Tv8.md

„Noi înțelegem că alegerile anticipate pot avea loc doar în cazul în demisiei Guvernului. 
Fie opoziția demite guvernul, pentru asta au nevoie de 51 de voturi. Pentru asta ei au deja coaliția neformală  Sandu, Candu, Plaha, Șor, pe care ei acuma o creează, boicotând ședința Parlamentului.
Mai există o posibiliate: iese partidul de la guvernare și spune că acest Parlament nu mai este constituțional și că există o singură posibilitate de a deschide calea spre anticipate. 
Guvernul își dă demisia, facem câteva încercări constituționale pentru a instaura un nou guvern, care nu se termină cu nimic, și declanșăm alegeri anticipate. 
Nu exclud că Guvernul, după aceste jocuri ale opoziției, poate merge pe acest scenariu”, declarat Igor Dodon la emisiunea „Piatnisa” cu Anatolie Golea, de la RTR Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.