Acasă Politic Dodon a DEZVĂLUIT numele persoanei infectate cu temutul CORONAVIRUS, a anunțat PEDEPSE...

Dodon a DEZVĂLUIT numele persoanei infectate cu temutul CORONAVIRUS, a anunțat PEDEPSE pentru cei care nu declară că vin din zonele afectate și a criticat OPOZIȚIA: „Ajungeți să fiți mai NOCIVI ca cetățenii infectați”

0



Președintele Igor Dodon consideră că persoanele care vin din zonele afectate de COVID – 19 trebuie neapărat să anunțe autoritățile, iar în cazul în care nu o vor face riscă amenzi usturătoare și chiar pot fi trași la răspundere penală. Declarațiile au fost făcute astăzi, după ședința tradițională de luni cu participarea premierului Ion Chicu și a spicherului Zinaida Greceanîi.

Potrivit lui Dodon, este inadmisibil ca cei care vin din zonele afectate să nu informeze autoritățile.

„Cum se numește când pui în pericol rudele și apropiații? Situațiile extraordinare necesită măsuri extraordinare. Am solicitat astăzi Guvernului să opereze modificări la legislație, pentru ca cei care nu declară premeditat că vin din zonele afectate să fie amendate sau chiar atrase la răspundere penală. În R. Moldova avem 700 de mii de pensionari și 650 000 de copii… Peste 1 350 000 de persoane pot fi puse în pericol din cauza unei persoane iresponsabile, de unii care fug din spital… Să așteptăm să fie infectată toată țara?”, a întrebat Dodon.



Președintele s-a referit și la criticile aduse pe rețelele de socializare de către opoziție, în special de către foști miniștri.

„Specialiștii își fac treaba. Nu jigniți cadrele medicale, care sunt expuse cel mai mult. Ei riscă, dar voi îi umiliți. Ajungeți să fiți mai nocivi pentru cetățeni mai mult decât cei infectați cu coronavirus. Nu vă faceți capital politic pe o criză care nu este doar în R. Moldova, e o criză la nivel mondial. Vreți căderea Guvernului și alegeri anticipate? Sunteți siguri de asta? Această situație poate dura săptămâni sau luni… Dacă aveți unele propuneri, atunci autoritățile sunt deschise să le audă. Panica trebuie evitată. Ea nu face altceva decât să agraveze lucrurile. Dar asta nu înseamnă că autoritățile nu trebuie să comunice despre starea reală a lucrurilor”, a adăugat Dodon.

Șeful statului a fost întrebat despre știrea publicată de presa din România, potrivit căreia un cetățean român infectat cu COVID – 19 se află pe teritoriul R. Moldova. Astfel, Igor Dodon a spus numele pacientei M. S., prima persoană internată cu coronavirus de tip nou, care ar avea și cetățenia României.

„Se verifică dacă e și cetățeancă a României”, a mai adăugat sursa citată.



! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.